Carnaval 2011

Vastelaovend 2011 zit er weer op! Wat hebben we een geluk gehad met het weer! Drie dagen schitterend zonnig weer, met een strakke blauwe lucht. Dinsdag was het zelfs zo warm dat onze dikke jassen warm genoeg waren, en een extra trui niet eens nodig was.
We zijn vrijdag en zaterdag al een paar uurtjes in de avond op stap gegaan, om goed in de sfeer te komen, en hier en daar al lekker wat mee kunnen blazen met Zaate Herremeniekes (o.a. Obbenuijts).
Zondag zijn we zoals gebruikelijk vanuit het Brand’s Beer Hoes in Wyck vertrokken met Dao Zien Ze Toch, en de Boonte Störrem ingestroomd.


Op het Vrijthof zat onze stadsprins Maurice I, met naast hem Albert Verlinden. Na de optocht zijn we even wat hapjes gaan eten bij de Perroen, en hebben we overal en nergens nog lekker muziek gemaakt.

Maandag waren we om 13.00 uur uitgenodigd bij de Clochards in café Tribunal voor de presentatie van hun Vastelaovendsgezèt “De Klappej”. Het eerste exemplaar en enkele drukplaten zijn daar voor het goede doel geveild, en ik heb een medaille mogen ontvangen voor het bijhouden (en vernieuwen) van hun website. Hier enkele foto’s:


Daarna zijn we met z’n tweëen naar het Vrijthof gelopen, waar we Herremenieke Fine Fleur tegen het lijf liepen, die ons spontaan vroegen of we meeliepen in de kinderoptocht. Dat vonden we uiteraard een leuk idee, dus zijn we samen via het Pothuiske op de Servaosbrök in de optocht gestapt. Wederom hebben we de stadsprins gezien op het Vrijthof. Na de optocht zijn we bij De Belsj gaan staan, en toen Fine Fleur gingen eten, zijn wij nog even via het Slevrowweplein naar de Stokstraat gelopen, “nao de KARKOL!”, want daar staan altijd wel herremeniekes te spelen.

Dinsdag is de dag van het Zaate Herremeniekes Kongkoer, en gaan we altijd samen ontbijten in de stad. Na ons heerlijke ontbijtje bij café Lure, zijn we via de Markt en de Kesselskade richting Vrijthof gelopen, om daar aan te sluiten in de lange rij herremeniekes. Toen we eenmaal op het podium stonden, en we enkele nummertjes hebben gespeeld voor de jury en de stadsprins, heb ik (enigszins nerveus) Denise ten huwelijk gevraagd. Dat konden de Tempeleers niet ongemerkt voorbij laten gaan, dus mocht ik op het podium, voor de microfoon en heel Vastelaovend Vierend Vollek Vaan Mestreech, de grote vraag stellen. Een bijzonder “benkelik momint”, maar gelukkig zei Denise volmondig ja! Prins Maurice I kwam ons feliciteren, en we kregen zelfs een medaille van de Tempeleers. Maurice I was door Denise haar schminck helemaal groen, dus die moest nog even snel gepoetst worden 😛


Natuurlijk werden we door de hele herremenie gefeliciteerd, en met een stralende Denise aan mijn zijde gingen we snel naar café De Awwe Stiene, waar we met de hele herremnie gingen eten.
Na het eten hebben we nog even wat muziek gemaakt bij de Mestreechter Geis en café ’t Pothuiske, en toen zijn we met z’n tweetjes wat door de stad gaan wandelen. We troffen Camille en Inge op het Slevrowweplein, dus daar zijn we een tijdje bij blijven hangen. Na een kort bezoek aan de Stokstraat, zijn we rond half 12 naar het Vrijthof gelopen om het neerhalen van ’t Mooswief te bekijken.
Hier is nog een filmpje van enkele opnames tijdens carnaval en het einde van deze onvergetelijke Vastelaovend:

Deel dit met je vrienden:
 • Print
 • Hyves
 • LinkedIn
 • StumbleUpon
 • Google Bookmarks
 • del.icio.us
 • Twitter
 • Facebook
 • email
 • Add to favorites
 • Je mag deze HTML tags gebruiken: <a> <abbr> <acronym> <b> <blockquote> <cite> <code> <del> <em> <i> <q> <s> <strike> <strong>

   

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Jacky en Roger
  #1 geschreven door Jacky en Roger 11 jaren geleden

  Wat leuk!
  Alvast veel plezier met alle voorbereidingen!

  Veel groetjes,
  Jacqueline & Rogér

 • marlies en chiel
  #2 geschreven door marlies en chiel 11 jaren geleden

  hoi leve Raymond en Denise,
  perfisia met eur veur genome howwelik! Leuk um dit aonzeuk tedoen oppe Vriethof vaan Mestreech op vastelaovends dinsdag.
  Jaomer tot er gein foto’s vaan zien, meh mesjien heet iemes aanders wel foto’s devaan.

  väöl gelök veur te towkoms.

  Mam en Chiel

 • Reacties feed voor dit bericht
Naar boven