De zombie invasie is begonnen! Tijd om het spel eens te spelen. De eerste missie in het boekje is een tutorial, dus een klein speelbord en versoepelde regels. Het doel was simpel: bereik het huis aan de overkant van de straat.
Tijdens de eerste ronde zochten we met onze 4 overlevenden naar wapens in ons oude huis. Dat leverde een pistool, een koevoet en een brandweerbijl op. Aangezien Phil de agent al een pistool droeg, en deze kan dual-wielden, kreeg hij het tweede pistool. Josh kreeg de bijl en Amy kreeg de koevoet. Lea moest het voorlopig stellen met een koekenpan.
Buiten hadden twee zombies het rumoer binnen gehoord en strompelden richting voordeur, terwijl twee nieuwe zombies de straat in liepen.
In ronde twee brak Amy de deur stilletjes open met de koevoet, en zocht nogmaals naar wapens. Ze vond een jachtgeweer. Phil schoot vanuit de kamer naar buiten op de enkele zombie net buiten de deur, en had twee acties nodig om die te doden. Daarna stapte hij dapper naar buiten. Josh en Lea volgden.
Wat later stonden Josh en Amy bij de voordeur van het huis aan de overkant, maar toen Amy de deur forceerde met haar koevoet, doken er twee zombies op uit de putdeksels in de straat! Amy probeerde er een uit te schakelen met een koekenpan, maar dat mislukte helaas. Josh wist ze gelukkig te vellen met de bijl.
Phil stapte naar ze toe en schoot het huis in, omdat daar ook een zombie bleek te staan. Die sneuvelde ook.
De resterende twee zombies in het huis kwamen op het geluid af, maar kwamen niet in de buurt. Gelukkig kwamen er deze ronde geen nieuwe zombies de straat in gelopen.
Josh stapte het huis binnen, en zocht naar wapens. Hij vond een kettingzaag! Die kwam goed van pas, hij snoeide twee zombies neer in de ronde erna, toen deze vanuit aangrenzende kamers op Josh en Amy af kwamen lopen. De kust was veilig, en de anderen konden achter hun aan het huis binnen. Missie geslaagd!


Wel nog veel moeten opzoeken, en niet 100% zeker of we geen regels over het hoofd hebben gezien, maar Zombicide is in ieder geval een erg leuk spel!

Deel dit met je vrienden:
  • Print
  • Hyves
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • Add to favorites