Afgelopen zaterdag zijn we naar de spellenbeurs in Eindhoven geweest. We houden beiden van bordspellen, met name coöperatieve spellen, zoals uiteraard HeroQuest en sinds kort Zombicide. We kwamen rond 11 uur aan, en werden begroet door enkele stormtroopers. De hal was goed gevuld, en er stonden veel tafels waaraan mensen verschillende spellen konden uitproberen. We gingen eerst even kijken bij de tweedehands spellen van “Bekant Alles“. Ze hadden jammer genoeg geen zeldzame bordspellen zoals Warhammer Quest of andere oude miniaturenspellen, alleen 3 dozen HeroQuest (die overigens pittig geprijsd waren). We vonden er wel een nieuw Catan kaartspel voor de verjaardag van mijn schoonbroer, want ze verkochten ook nieuwe en ongebruikte spellen, en een Wie Is Het? spel om later met Pieke te kunnen spelen. Verderop stond een Duitse kraam van Fantasy En’Counter, die vanallerlei grote bordspellen verkocht, waaronder Super Dungeon Explore, D&D bordspellen, Descent etc. Daar liepen we het bordspel Mice & Mystics tegen het lijf, een coöperatief fantasy spel waarbij je als avontuurlijke muizen missies moet zien te winnen in een kasteel, maar tegengewerkt wordt door het ongedierte dat daar woont, waaronder spinnen, ratten en kakkerlakken. Ik had leuke reviews hiervan gelezen, en Denise was gecharmeerd van de afbeeldingen en foto’s van het spel op de doos, en van het feit dat het coöperatief gespeeld wordt door 2 tot 4 spelers, dus kochten we het spel.
Nog verder stond een enorm grote kraam uit België met enorm veel spellen (Adriaensen) tegen zeer scherpe prijzen. Daar hadden ze vele spellen die erg aantrekkelijk waren, maar ik wilde niet gelijk teveel spellen kopen, dus kocht ik wat beschermhoesjes voor de kaartjes van Zombicide. Denise zag er enkele grote bollen met puzzels erin, waarbij je een metalen balletje over een obstakelbaan moet sturen. Dat zag er zo leuk uit, dat we die ook gekocht hebben.
Tegen half 4 hadden we alles wel gezien, en zijn we richting auto gelopen met onze buit:

Binnenkort dus maar weer een spellenavond vrijmaken. 😀

Deel dit met je vrienden:
  • Print
  • Hyves
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • Add to favorites