Ik heb vorige week een leuk nieuw spel gekocht, genaamd Orcs Must Die!
Het is een soort tower-defense game, waarbij je een burcht moet verdedigen tegen hordes orcs, kobolds, ogres, imps en ander ongedierte, die in grote getalen je burcht binnen breken. Jij bent een tovernaarsleerling die blijkbaar vrij eigenwijs is, en beschikking heeft over een arsenaal vallen, die hij met veel plezier op strategische plekken neerlegt, om de binnenvallende orcs in stukjes te hakken, te flamberen, weg te blazen, te bevriezen of te doorboren. Naast de diverse vallen, kun je ook hulp inschakelen van elfen boogschutters en sterke paladins. Bovendien heb je ook nog een aantal wapens die je kan gebruiken, om zelf het gevecht aan te gaan, zoals een kruisboog, een zwaard, magische ringen en glazen bollen met zuur.

De tekenwijze van het spel is erg geestig, maar vooral het commentaar dat jouw karakter geeft op alles wat gebeurt in het spel is hilarisch. Ook de orcs zelf roepen kreten uit zoals “I wanna go home!”, “it’s a trap!”, “Kill the humans!” en “You stepped on my foot!”.

Een zeer vermakelijke single-player game, die de moeite waard is om op de kop te tikken als hij weer eens in de aanbieding is op steam (waarschijnlijk met de Halloween sale en de Kerst sale).
Er is sinds kort ook een deel 2 verkrijgbaar, dat samen met een vriend of vriendin via het internet cooperatief te spelen is. Tweemaal de lol, tweemaal de chaos.

Deel dit met je vrienden:
  • Print
  • Hyves
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • Add to favorites