Na het vorige HeroQuest avontuur, bij Denise haar ouders, hadden we na het eten nog tijd voor een tweede potje.
Deze queeste bracht de vier helden (want ze hadden intussen weer een nieuwe magiër opgesnord) naar de Dwergen-Smidse. Hoe dieper ze in de door orcs en goblins geïnfesteerde Dwergenburcht trokken, hoe pittiger de tegenstand werd.
De eerste gang leek wat op de vorige, dus wilden de helden zo snel mogelijk een ruimte veilig stellen, en naar vallen zoeken,. Maar een orc bij een deur stond in de weg, waardoor er geen andere keuze was om deze eerst uit te schakelen.
“Geen probleem” zei de barbaar, en viel de orc gelijk aan. Deze slaakte echter een doodskreet, en terwijl hij zijn laatste adem uitblies, vloog de deur achter hem open, en twee goblins, twee orcs en een fimir trokken hun wapens.
De dwerg zag het gebeuren, en stelde zich snel weer strategisch op in de deuropening, om zo de monsters één voor één aan te pakken. De goblins sneuvelden het eerst, maar toen kwam de grote fimir naar voren, en wist de dwerg te raken. Enkele rondes later lagen alle monsters dood op de vloer, maar de dwerg had nog maar 4 levenspunten over. De magiër gebruikte zijn genezend water om de dwerg weer helemaal te genezen.
De kamer werd onderzocht, maar er waren geen vallen. Wel vond de barbaar enkele goudstukken! Een deur aan de linkerzijde leidde naar een bibliotheek. Daar vond de barbaar nog een heldendrank, die hij bewaarde voor later.
Een volgende gang kwam uit op twee deuren. De elf koos de rechterdeur, en vond een kamertje met een schatkist. Bij het zoeken naar eventuele vallen, vond ze een verborgen deur naar een tweede kamertje met een schatkist. De kisten bevatten 50 goud en een deel van een stenen kaart. Deze zou wel eens belangrijk kunnen zijn, dus namen de helden hem mee.
Verderop kwamen de avonturiers een ruimte tegen met een smidse. De hitte was er groot, maar toch wilde de barbaar de ruimte onderzoeken. De dwerg herkende deze ruimte als een dwergen-smidse, waar de dwergen van weleer hun magische wapens maakten. De barbaar vond geen verborgen schatten, dus draaide de dwerg zich al om om terug te gaan. Net voordat de barbaar ook wilde vertrekken, gloeide de smidse heet op, en sprong er een vonk over op de barbaar, die daardoor een lichaamspunt verloor.
Het viertal haastte zich weg, naar de volgende ongeopende deur.


De elf opende als eerste de nieuwe deur, en werd verrast door 2 fimir en een orc. Gelukkig kon ze er een direct neerschieten met haar kruisboog. De dwerg dook langs de elf heen naar binnen, en hakte in op de orc met zijn zwaard orcsbane. Terwijl de barbaar en de tovenaar aan kwamen lopen, ging de elf alvast naar de volgende deur. De dwerg nam de laatste fimir ook maar even voor zijn rekening, zonder veel problemen.
De barbaar zocht nog even voor schatten, en vond een genezend drankje! De elf nam weer het voortouw, en ging naar de kamer naast deze. Daar zaten enkele orcs, een goblin en een fimir aan tafel. Ze aarzelde geen moment en schoor op het dichtsbijzijnde monster, de goblin, die gelijk het loodje legde. Weer kon de dwerg zich positioneren voor een aanval op een orc, die ook meten door orcsbane doorkliefd werd. De fimir vocht terug, woest door deze lompe onderbreking van zijn maaltijd, maar kreeg de dwerg niet verslagen. De barbaar en de tovenaar waren inmiddels ook in de kamer beland, maar konden door de grote tafel niet bij de vijand om deze aan te vallen, dus probeerde de elf het met haar kruisboog. Omdat ze nu slechts de bovenste helft van de monsters kon zien, had ze minder dobbelstenen om te mikken, en miste. Maar de dwerg wist weer rake klappen uit te delen, en hield stand.
De overige avonturiers geloofden het wel, en namen alvast een kijkje in de kamer verderop. Die was leeg, dus zochten de helden naar verborgen vallen, en ook naar schatten, maar vonden niks. Toen sprong er een fimir uit de kast, en viel de elf in de rug aan. Zij wist zijn aanval nog juist te blokkeren, en de barbaar schoot te hulp, en versloeg de geniepige fimir. Terwijl de barbaar en de tovenaar de dode fimir weer terug in de kast propten, was de dwerg al een heel eind gevorderd met het opruimen van de eetkamer. Trots op zijn overwinning, nam hij een heldhaftige pose aan.
De tovenaar heelde nog enkele verloren lichaamspunten van de dwerg, en de helden gingen tezamen naar weer een nieuwe kamer. Hier was de weerstand minimaal, twee kleine goblins keken verschrikt naar de deur, en de elf schoot wederom de eerste de beste goblin dood met haar kruisboog. De dwerg was nog niet dichtbij genoeg, maar kon net in de deuropening gaan staan om de weg te blokkeren. Hij weerde de aanval van de goblin af, en dat was het laatste was deze goblin ooit deed.
De laatste kamer bleek leeg, dus het viertal juichte van geluk. Een glorieuze overwinning, met wat goudstukken en fijne toverdrankjes die vast wel van pas zouden komen in de volgende queeste. Maar net voordat de dwerg de deur naar de uitgang wilde openen, sprong er nog een verborgen fimir uit een nis. Maar het mocht niet baten, want de dwerg zwaaide zonder aarzelen zijn zwaard, en doorkliefde de fimir.
Een succesvolle missie, deze keer mét levende tovenaar!

Tijd om tussendoor de schilderspullen weer in de hand te nemen, zodat de volgende keer nog meer geschilderde miniaturen ten tonele kunnen verschijnen 🙂

Deel dit met je vrienden:
  • Print
  • Hyves
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • Add to favorites