Afgelopen zondag zijn Denise en ik weer op visite geweest bij haar ouders. We mochten de digitale piano meenemen, omdat Denise graag weer wat wilde gaan spelen. Daarom spraken we af om ’s avonds samen Chinees te halen.
Het was lekker warm buiten, dus nam ik mijn HeroQuest doos mee, zodat we in de tuin weer een potje konden spelen.

In de vorige quest was de tovenaar gesneuveld, dus werd er een nieuwe tovenaar gerecruteerd. Na wat motiverende aanmoedigingen stapten de helden door de ingang naar quest 3 van de uitbreidingsset “Kellars Kerkers”: De Spiraal Doorgang.
Een lange gang met trappen die omlaag leidden lag voor hen. De barbaar en de tovenaar liepen voorop, gevolgd door de elf en de dwerg. Ze waren nog maar amper een stukje de gang in gelopen, of er viel een groot, rond rotsblok uit het plafond, dat meteen bergafwaarts begon te rollen, richting de helden.
“Rennen!” riep de dwerg, en hals over kop renden ze naar de eerste de beste deur die ze tegenkwamen, en opende die.
De barbaar stormde naar binnen, en viel direkt een van de monsters aan in de kamer. De ongelukkige goblin kreeg niet eens de kans om met zijn ogen te knipperen. Het rotsblok rolde steeds sneller dichterbij, maar de tovenaar, elf en dwerg konden op het nippertje nog de kamer in vluchten voordat de monsters de kans kregen om de doorgang te versperren.
Het rotsblok denderde langs de open deur, en botste onderaan de gang tegen de muur, maar blokkeerde daardoor de passage. De elf stond omsingeld door orcs en goblins, dus kon ze haar kruisboog niet afvuren, maar de dwerg rekende af met nog een goblin, en in de volgende ronde werd de rest verslagen. Toch waren de helden enkele lichaamspunten verloren in de strijd.
Voorzichtig zochten ze naar verborgen vallen en deuren, maar vonden er geen. Dus opende ze de deur naar de naastgelegen kamer. Daar zaten twee fimir aan een tafel een potje te kaarten. De barbaar stormde direkt op een fimir af, en schakelde die doeltreffend uit. De elf had te weinig ruimte om te schieten, dus liep de dwerg naar binnen, en maakte de tweede fimir een kopje kleiner.
De barbaar zocht naar schatten, maar vond een dwalende orc, die van onder de tafel te voorschijn sprong. Hij had zich verstopt onder zijn onopvallende cape. Een puntje schade erbij voor de barbaar. Maar tijdens de ronde daarna werd de orc ook verslagen, en konden de helden verder naar de volgende kamer, die verderop in de gang lag.
Ook daar wachtten weer een goblin, een orc en een fimir. Gelukkig konden onze helden ze snel de baas, en vonden ze een geheime deur naar een kamer die weer terug naar de trappengang leidde. De geblokkeerde passage was zo omzeild.
Deze keer liepen ze wat voorzichtiger de gang op, bang voor meer vallen. Ze vonden een speerval, die onschadelijk werd gemaakt. Op de volgende hoek was er weer een deur naar een kamer vol orcs en een fimir. De barbaar kwam niet dichtbij genoeg in zijn beurt, dus deed de dwerg de deur open. Hij bleef in de deuropening staan, zodat de slechterikken hem één voor één moesten aanvallen. Dit was een wijze taktiek, want ze vielen één voor één voor zijn bijl. Enkele verloren lichaamspunten konden worden genezen door de tovenaar.
De kamer bevatte geen vallen, dus opende de dwerg de deur naar de volgende ruimte. Daar zat een fimir met een glaasje cognac gezellig voor de open haard. Helemaal niet gelukkig met dit plotselinge bezoek, sprong hij op, en viel de dwerg aan. Die kon de aanval afweren, en hakte de fimir doormidden.
Ook deze kamer had geen verborgen vallen, maar toen de dwerg naar schatten zocht, sprong er weer een verborgen orc met cape tevoorschijn, en viel de dwerg aan. Inmiddels was het opnieuw nodig om een genezende spreuk op de dwerg te gebruiken, en daarmee waren de helende spreuken op.

De elf liep de gang weer op, en schoot op een goblin, die onderaan de gang op wacht stond. Deze zag de pijl niet aankomen en sneuvelde ter plekke. De dwerg zocht vervolgens naar vallen, en vond een speerval, die hij onschadelijk maakte.
De barbaar liep de dwerg en de elf voorbij, en trapte in een speerval. Deze was blijkbaar zo goed verborgen, dat deze bij de vorige zoekactie niet gevonden was. “Hopelijk komen we niet al te veel monsters meer tegen” mompelde hij.
Toch stond er weer een goblin in de gang om de hoek, voor een deur op wacht. De goblin werd een kopje kleiner gemaakt, en de orcs in de kamer achter hem overleefden het ook niet lang. Toch weer enkele lichaamspunten armer, strompelden de helden de kamer uit, en vervolgden de lange trappengand, die nu in een kleinere cirkel begon te lopen.
De elf zag verderop een orc staan, en schoot die van afstand met haar kruisboog neer. Om de hoek wachtte een andere orc hetzelfde lot. De elf zag een deur in de gang, en overlegde met de rest of ze dezen zouden openen. Een angstig voorgevoel hing in de lucht, maar de elf waagde het erop, en opende de deur.
Daar stond een leger van 8 orcs geleid door een chaoskrijger, klaar voor de strijd. De chaoskrijger rende met een woeste kreet naar buiten, en viel de tovenaar aan, die nu nog maar 2 levenspunten had. Gelukkig slaagde de barbaar erin deze krijger te doden, maar nu kwamen alle 8 orcs op hem af.
“Rennen!” schreeuwde hij naar de rest, en de elf en de dwerg zetten het op een lopen, verder de trap af, in de hoop een uitgang te vinden. De tovenaar lag een stukje achter, dus gebruikte de elf een spreuk die de tovenaar tijdelijk wat extra bescherming tegen aanvallen gaf. De barbaar rende de gang af, met de tovenaar een stukje achter hem. In zijn paniek, vergat de tovenaar zijn spreuken en rende achter de barbaar aan. Een snelle orc kon nog net de tovenaar in de rug aanvallen voor twee punten schade. De tovenaar mocht 4 verdedigingsstenen werpen, en had dus minimaal 1 succesvolle verdedigingsworp nodig. Hij wierp er geen enkele, en werd dus verslagen.
“Jongens, we zijn er weer een kwijt!” riep de barbaar, terwijl hij een deur intrapte, en de uitgang vond. “Ach, ik mocht hem toch niet zo” zei de elf. “We vinden wel weer een nieuwe” zei de dwerg, en opgelucht verlieten de overgebleven helden de lange trappengang. Op naar een volgend avontuur!

Deel dit met je vrienden:
  • Print
  • Hyves
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • Add to favorites