Ik heb een tijdje terug een tweedehands DragonStrike spel gekocht, een soort HeroQuest namaaksel uit de jaren 80. Dit spel was wat minder in trek, maar had wel 2 mooie speelborden die aan beide zijden berdukt waren, dus 4 maps! De miniatuurtjes die erbij zaten zijn niet de meest mooie ooit gemaakt, maar ze zijn best de moeite.

Deze set had wel al enkele miniaturen die geverfd waren. Erg slecht geverfd. Maar gelukkig is er een prima methode om acrylverf snel en eenvoudig te verwijderen van kunststof en metalen miniaturen: Dettol!

Gooi je miniatuurtjes in een bodempje Dettol (niet de zeepemulsie, maar het pure spul: chloroxylenol) en laat ze een nachtje staan. Pak dan een oude tandenborstel en wrijf de oude verf er vanaf. Gebruik géén water! Water doet de verf klonteren en plakken, en dan ben je terug bij af. Dus alleen pure Dettol. Als je alle verf eraf hebt geborsteld, kun je ze wel even afspoelen met water. Laat ze even drogen, en je kan ze weer overspuiten met basecoat en daarna verven.

Deel dit met je vrienden:
  • Print
  • Hyves
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • Add to favorites