Hier is het dan: het vierde deel alweer uit de nostalgische hoek. Deze keer: Games uit de 80’s!
(Deel 1, met cartoon series uit de 80’s, vind je hier.)
(Deel 2, met TV-series uit de 80’s, vind je hier.)
(Deel 3, met films uit de 80’s, vind je hier.)

Ik had vroeger een Commodore 64, met een cassetterecordertje, waarmee ik cassettebandjes met spellen erop kon afspelen. Het duurde een eeuwigheid om er een te laden, maar dan had je ook wat: een oeroud spel, van maar liefst kilobytes groot, dat je eindeloos kon spelen. Race spellen (pitstop, pole position), platformers (Giana Sisters, Fast Eddy, Loderunner), adventures (Maniac Mansion, Indiana Jones). Later kocht ik een floppy drive, met grote 5,25″ floppies, die je met een speciale perforator twee-zijdig beschrijfbaar kon maken! Ik weet de meeste spellen nog niet eens meer, maar wat heb ik er plezier mee gehad:
Commodore 64:

Toen de C64 de zolder op ging, kwam de Amiga 500 in huis. Deze had kleine floppydiscs, waar veeeel meer op paste. En spellen kopen, daar had je nog nooit van gehoord. Die kopiëerde je van vrienden, dat was de enige manier om aan spellen te komen! De graphics en het geluid van de Amiga waren ook hun tijd ver vooruit! Wie kent nog Creatures, Golden Axe, Bubble Bobble, Walker, Lemmings, Lotus Esprit Turbo Challenge, Body Blows, Street Fighter II, Elfmania, Stuntcar Racer, en ga zo maar door. Vele uren heb ik ermee doorgebracht. Een leuke compilatie:
Amiga 500:

Deel dit met je vrienden:
  • Print
  • Hyves
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • Add to favorites