Mijn HeroQuest fimir zijn gereed! Vandaag weer wat geschilderd, en nu zijn ze zo goed als af:

Ik heb eerst de bases gemaakt met Milliput, net als bij mijn orcs, en toen dat hard was gegrondlakt met zwarte verf. Als eerste heb ik de tegels met grijs gedrybrushed, eerst donker, daarna licht. De voeten kunnen altijd later nog eenvoudig groen worden geschilderd. Vervolgens heb ik de mailën onder de buikschilden gedrybrushed, en de ogen rood geverfd. Daarna de gele irissen, en toen dat droog was de randen van hun oog getraceerd met groen. Daar begin ik altijd mee, omdat je dat achteraf lastig kan corrigeren als je een fout maakt. Toen ben ik begonnen aan de groene huid, de wapens, de buikschilden en leren riemen, totdat alles de hoofdkleur had. Toen dat droog was (gaat vrij snel), heb ik de kleinere details geschilderd, zoals de punten op de riemen, het bloed op de wapens, de tanden, nagels en staartknobbels etc.
Ten slotte heb ik de huid met lichtgroen zacht gedrybrushed, en highlights aangebracht, en daarna de huid gewashed met een groene wash. Zo krijg je lichte en donkere nuances. Nu hoef ik enkel nog de randjes van de bases even met zwart na te traceren, en dan kunnen ze worden gelakt!

Deel dit met je vrienden:
  • Print
  • Hyves
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • Add to favorites