Terwijl weer honderden mensen staan te springen op Pinkpop, zitten wij lekker in ons tuintje te genieten van het heerlijke weer. Denise is nog steeds wat misselijk van haar zwangerschap, maar rustig in de zon liggen doet haar goed. Dat betekent natuurlijk dat ik het extra druk heb, maar dat heb ik er graag voor over 😉
Gelukkig heb ik ook een lang weekend vrij, dus tijd genoeg om nog wat te schilderen. Nu ik een mooie opbergdoos heb, moeten de miniatuurtjes ook af. Deze keer zijn de orcs aan de beurt.
Op een HeroQuest forum las ik een manier om de voetjes van de mini’s te voorzien van reliëf, zodat het lijkt of ze op tegeltjes staan. Met behulp van Milliput, een kneedbare soort hars die door vermengen van 2 componenten na een tijdje hard wordt, kun je leuke effecten creëren:

Ik was al begonnen met het schilderen van de orcs, dus het was wat lastiger om de milliput netjes aan te brengen en vervolgens te schilderen, maar ik ben blij met het resultaat. De overige figuurtjes ga ik vooraf voorzien van reliëf op de basis, zodat ik ze in 1x kan primeren.
Ik heb 9 orcs die ik in 3 kleuren heb geschilderd (verdeeld over 3 verschillende wapens). De overige orcs die ik extra had, heb ik wat aangepast. Een ervan heb ik een cape en een schild gegeven, hij zal als leider dienen. Drie orcs heb ik een met donkerdere huid geschilderd, zg. Black Orcs. Deze zijn volgens de verhalen steviger en woester dan gewone orcs, dus een extra schild leek mij wel gepast. Mijn orc leger is klaar voor de strijd!

Deel dit met je vrienden:
  • Print
  • Hyves
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • Add to favorites