De vastelaovend is weer voorbij! Het zijn weer 3 (en een beetje) leuke, gezellige dagen geweest. Hier het verslag met foto’s:

Zondag zijn we met ons Zaate Herremenieke “Dao Zien Ze Toch!!!” in de grote optocht meegelopen, zoals ieder jaar. Het heeft even gesneeuwd en zelfs wat gehageld, maar toen die bui eenmaal voorbij was, is het de hele dag prachtig weer geweest. We zijn ook weer bekenden tegengekomen, Dick was met een collega als ridder verkleed, en Pascal met Esther als gangsters. Hans, Yvette, Conny en Quentin stonden langs de kant naar de optocht te kijken:


Dit jaar hebben we weer ons fantasy outfit aangetrokken 🙂 lekker warm!

En maandag zijn we ook weer op stap geweest:


Overdag zijn we wat rondgewandeld, om overal te kijken wat er te zien was, hoe de mensen zich hadden verkleed, en om hier en daar wat mee te toeteren. Samen met enkele leden van ons herremenieke zijn we ’s avonds vanaf café De Belsj in een grote optocht naar het Vrijthof getrokken, en toen weer terug naar ’t Pothuiske.
Vlak voordat we naar huis gingen zijn we nog de Clochards tegengekomen, die me een mooie nieuwe medaille hebben gegeven 😀

Maandag was het wederom mooi weer, een beetje fris, maar bij café Lure kreeg ik het na een lekker kopje koffie wel weer warm. Toen het herremenieke compleet was, kregen we lekker ontbijt, samen met herremenieke Staank Stief, dat ook al voor de derde keer samen met ons bij Lure kwam ontbijten. De mannen die vorig jaar als enorme kabouters, en het jaar daarvoor als “frikedelle in e bekske” waren verkleed, hadden dit jaar weer een geweldig nieuw kostuum: gigantische paracetamol-doosjes.


Na het ontbijt trokken we naar café FM, en daarna naar café D’n Ellefde Baog. Na de decoraties voor ons vaandel en enkele biertjes in ontvangst te hebben genomen, trokken we door naar het Vrijthof voor het concours. We hebben het alweer gepresteerd de 1e prijs met lof van de jury te krijgen met maar liefst 111 punten! Daarna zijn we wat gaan eten bij Donatello’s op de Tongersestraat, en daarna zijn we nog een beetje rondgetrokken, en hebben we bij ’t Pothuiske nog even wat staan spelen. Onderweg de Clochards weer even tegengekomen, die dit jaar verkleed waren als diamantenhandelaars.
Gelukkig de rest van de week vrij om weer bij te komen.

Deel dit met je vrienden:
  • Print
  • Hyves
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • Add to favorites