Vorige week zaterdag was ik met Denise in de stad. Voordat we naar huis gingen besloten we even een kijkje te gaan nemen in de spellenwinkel Vlieg er uit, op de Brusselsestraat. Daar verkopen ze vliegermateriaal, bordspellen en miniatuurspellen en alles wat daarbij komt kijken. Erg leuk om eens rond te neuzen. Ik zocht niks speciaals, maar ik dacht dat het wel leuk zou zijn als we een klein, snel te spelen gezelschapsspelletje zouden hebben om thuis af en toe te doen. Ik heb ooit een paar keer het kaartspel van Kolonisten van Catan gespeeld met een vriend van me, en vond dat best leuk.
Tussen de vele dozen bordspellen zag ik er een met herders en schapen, wat een kaart-leg-spel bleek te zijn, waarbij je kaartjes met weides met schapen erop in 4 kleuren moet aanleggen. De winnaar is degene die op het eind de wei heeft met de meeste schapen erin van zijn kleur.
Denise heeft wat met schapen, dus die werd gelijk gekocht. Verder zagen we een spel staan genaamd Het Verboden Eiland, wat een coöperatief spel bleek te zijn. Iets wat Denise aanspreekt, omdat ze liever samen speelt om een doel te bereiken, dan tegen elkaar. Thuis hebben we op internet gekeken wat dit spel inhoudt, en het blijkt goede recenties te krijgen. Een leuk verjaardagscadeau dus 😀
Denise vertelde me dat ze vroeger thuis vaker een ander coöperatief spel speelde met haar broers, in een middeleeuwse fantasy setting, genaamd HeroQuest.
Snel googlen leverde een boel plaatjes op die mij wel een belletje deden rinkelen, maar zelf had ik het nog nooit gespeeld.
Na wat verder zoeken op internet , bleek dat er nu nog altijd een grote groep HeroQuest liefhebbers is, maar omdat het spel in 1989 is uitgekomen en sinds 1993 niet meer in de handel is, is het een veelgezocht spel. Op marktplaats zag ik dat er nog wel enkele exemplaren te koop waren, dus heb ik eens een gokje gewaagd en op een tweetal advertenties geboden.
Al snel werden mijn biedingen overboden… Vooral HeroQuest met aanvulsets bleek lastig te krijgen te zijn.
Maar nu heb ik dan toch via Marktplaats een mooie, complete doos HeroQuest op de kop weten te tikken, en de mevrouw die het verkocht bleek een hele garage vol oude spellen te hebben die ze op marktplaats verkocht. Het jeugdsentiment begon te borrelen, en toen ik langs reed na mijn werk om het spel op te halen, reed ik uiteindelijk naar huis met deze vangst:

Geweldig! Ik kon er zelfs nog een zak vol extra miniaturen bij kopen, om mijn HeroQuest spel mee uit te breiden. En een spel Dungeons & Dragons met nog meer miniaturen en speelborden.
Spookslot en Cluedo heb ik vroeger veel gespeeld met mijn nichtjes Roxanne en Jacqueline. Bijna voor niks kunnen meenemen. Super!
De volgende stap is: miniatuurtjes schilderen 😀

Deel dit met je vrienden:
  • Print
  • Hyves
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • Add to favorites