Voor de carnaval hadden we een nieuw idee voor een pakje, maar daarvoor hadden we een belangrijk onderdeel nodig, dat een beetje lastig te krijgen was: schapenhorens!
Dus heb ik via een website schapenfokkerijen gevonden die schapen fokken met prachtige horens, de Wiltshire-Horn schapen. Via die mensen ben ik bij een man terechtgekomen die een oude en een jonge ram ging slachten, en die wel bereid was om de schedels schoon te maken en op te sturen. Dus in september heb ik contact met hem opgenomen, en in december was het zover, de horens werden thuisbezorgd!

Daarmee zijn we aan de slag gegaan. De kleine horens waren gelukkig hol, en daardoor dus licht genoeg om zonder problemen op een pruik te bevestigen. De grote waren een ander verhaal, die waren massief en zo ontzettend zwaar, dat ze echt niet zomaar op mijn hoofd te dragen waren. Dus hebben we een oude bouwhelm genomen, en daarom de pruik en de horens vastgemaakt. Zelfs met een stuk van de horens af, was de helm nog erg zwaar, dus hebben we er ongeveer 15cm af moeten zagen voordat het te doen was. Maar het resultaat is wel fantastisch! Kijk maar eens bij de fotoreportage van carnaval 2010!

Deel dit met je vrienden:
  • Print
  • Hyves
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • Add to favorites