Iech wel toch eve get reklaam make veur dit sjieke book euver de Mestreechter Vastelaovend, genaomp “Rech oet de Ziel: Portrètte vaan de Mestreechter Vastelaovend”

Rech oet de Ziel is een hartverwarmende beeldvertelling van het jaarlijkse volksfeest dat nergens in den lande zo intens en bijzonder wordt gevierd als in Mestreech.
In dit bloemrijke koffietafelboek spreken de beelden boekdelen. Uitbundige kleuren, prachtige schmink, heerlijke mensen. Opwindend is het oog van de ‘makers’ voor de kleinste details in zowel de aankleding van dit zalige volksfeest als van de afzonderlijke kostuums en uitdossingen, die de zuiderling juist hier op ongenaakbare hoogte zet. Hetgeen Vastelaovend maakt tot een warm en verbroederend feest: Rech oet de Ziel.

Vanaf 1946, het eerste jaar na de 2e wereldoorlog, heeft Mestreech jaarlijks één liedje uitgekozen dat Mestreechter Vastelaovend van dat jaar zou markeren. In dit boek vindt u, naast de foto’s van de hedendaagse Carnaval, alle 64 liedjes, van vroeger tot nu, op een rij. En we eindigen het boek met liedje nummer 65, hét ‘leedsje’ van 2010.
Rech oet de Ziel

Deel dit met je vrienden:
  • Print
  • Hyves
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • Add to favorites