De afgelopen maanden zijn Denise en ik weer flink naar de bioscoop geweest, want er draai(d)en weer enorm veel goeie films.

District 9 is een film die ik iedereen aanraad. Het gaat over een buitenaards ruimteschip dat in Johannesburg arriveert, vol in slechte staat verkerende aliens. Deze worden door de mensen ondergebracht in een soort vluchtelingenkamp. De film behandelt de politieke kant van de situatie, maar levert daarnaast een straf staaltje science fiction actie. Goed verhaal, schitterende special effects, vette actie. Een must see dus, ook voor de niet sci-fi fans!

De Storm is een Nederlandstalige film over de watersnoodramp in de jaren ’50. Dit leek oons wel een mooie en spannende film, maar helaas bleek dat het verhaal in deze film meer draait rond een vrouw die haar baby kwijtraakt in de storm, en hem gaat zoeken, dan dat het over de watersnoodramp zelf gaat. Wij hadden een film verwacht waarin de watersnoodramp zelf mooi in beeld gebracht zou worden, maar nu lijkt dit slechts toevallig de setting van het echte verhaal te zijn. Het had zich bij wijze van spreken bij een andere ramp op een andere plaats net zo goed kunnen afspelen. Mooi gefilmd was het wel, en de jaren 50 look en feel zit er wel goed in, maar verwacht geen spetterende actiebeelden van deze film. Het is een dramafilm.

Surrogates: Bruce Willis is een politiedetective in de toekomst. Mensen leven hun leven niet meer zelf, maar door middel van een robot, die ze van thuis uit met hun gedachten kunnen besturen. Comfortabel en veilig vanuit een luie stoel, ligt iedereen ingeplugd verbonden met hun surrogate. Die kan lijken op de eigenaar, maar is vaak een geperfectioneerde weergave van de eigenaar, of heeft zelfs een totaal ander uiterlijk. Hier en daar leven er nog mensen in communes die weigeren deze technologie te omarmen. Het bedrijf dat deze robots heeft ontwikkeld, heeft het monopolie op surrogates. Dan wordt er plotseling iemand vermoord via zijn surrogate, iets dat eigenlijk niet mogelijk is. Bruce gaat op onderzoek hoe dat heeft kunnen gebeuren, en wie er achter zit. Heel spannend en heel cool. Origineel verhaal en goed geacteerd. Weer een aanrader!

Films op DVD:
Ook de DVD collectie is weer uitgebreid. Voor Denise haar verjaardag had ik twee films gekocht (onder andere), en deze week kon ik bij de Free Record Shop twee DVD’s voor €12,- niet laten liggen:
Journey to the center of the Earth 3D: Grappige avonturenfilm, die mmet twee 3D brilletjes verpakt zat, maar wat helaas niet echt lekker keek op onze TV… Gelukkig kun je ook gewoon 2D kijken.
The Nightmare Before Christmas: Klassieker van Tim Burton. Mooi gemaakte stop-motion film.
The Golden Compass: Mooi fantasy verhaal met mooie beelden over een paralelle Aarde.
Burn after reading: Goeie cast in aparte rollen. Vreemd verhaal over wat er mis kan gaan als enkele niet al te slimme medewerkers van een sportschool in aanraking komen met de CIA… Aparte film in het genre van de Royal Tenenbaums.

Dinsdag naar 2012 in de bios! Ben benieuwd!

Deel dit met je vrienden:
  • Print
  • Hyves
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • Add to favorites