Nog meer gratis festivals! Wat wil je nog meer? Deze keer Parcours en Popronde in Maastricht!
Klik hier voor het verslag met foto’s:

Eerst naar het Parcours geweest in Maastricht, een cultureel festival door heel Maastricht, met o.a. toneel, dans, muziek en film. Wij gingen voor de muziek, dus begonnen we bij een jazz/funk band die speelde bij het Bassin volgens het programma.
We namen een tafeltje aan het terras voor het drijvende podium waar de band aan het opstellen was. Ze speelden lekkere funky jazzy nummers, met veel orgel en saxofoon-solo’s, dus de sfeer zat er al goed in na een paar nummers. Daarna trokken we richting café De Belsj, waar een brassband zou gaan spelen, maar we kwamen net aan bij het laatste nummer van Lucie’s Janice, een groep die Janis Joplin liedjes coverde. En aangezien we niet wilden wachten tot de volgende band had opgebouwd, gingen we door naar de Bonne Femme. Daar speelde een beetje alternatief bandje (Intuition) rustige muziek, leuk maar niet echt onze smaak. Dus na een pilsje liepen we alweer door over de Servaasbrug naar Wyck. Daar zou bij café Zondag een DJ spelen genaamd Der 5ter Roboter die “Kraftwerk overbodig maakt”. Het was geen Kraftwerk act die ik verwachtte, maar wel een leuke 80’s new wave tribute. Daarna kwam de eenmansband Capacocha, een hyperactieve gozer met een gitaar en een keyboard, die zeer enerverende electropop speelde. Erg goed!
Na Capacocha zijn we een hapje gaan eten bij steakhouse Evita, waar we een erg lekkere biefstuk van de grill aten.
Op weg naar onze fietsen, liepen we nog even langs de Zondag, waar Jules Deelder inmiddels het podium had ingenomen, waar hij Jazz platen draaide. Een opmerkelijke (en nogal gewaagde) uitspraak van Jules op het moment dat we passeerden was deze: “Jazz muziek is oorspronkelijk muziek van de negers uit Amerika. Maar de negers uit Amerika zijn oorspronkelijk negers uit Afrika. Daar zijn zij ooit door onze voorouders weggehaald en als slaven naar Amerika gebracht op schepen die niet bepaald cruise schepen waren. Een zwarte bladzijde uit onze vaderlandse geschiedenis. Maar als dat nooit gebeurd zou zijn geweest, hadden we nu geen Jazz muziek, en dat zou nog veel erger geweest wezen!”. Blijft een rare knakker die Jules Deelder…

Twee weken later (afgelopen vrijdag) zijn we naar de Popronde geweest. In verschillende cafe’s in Maastricht spelen er dan bands live muziek. We hadden eerst repetitie met de harmonie, dus we konden pas om half 11 de stad in, maar we wilden het toch niet missen, dus arriveerden we tegen 11 uur in café Servaas op het Cörversplein. Daar speelde een bandje voor een bomvol café, het was er zelfs zo vol dat we eenmaal aan de bar geen kant meer op konden. Ik nam er een biertje, maar daarna gingen we snel door. Op het vrijthof in café Cabane speelde de band Farida Merville (Jazz/Soul), en die klonken heel goed, maar we hadden weer pech: ze waren net met hun laatste nummer bezig… Dus na 1 pilsje konden we alweer vertrekken.
Op het programma stond dat er in café Shamrock, een Ierse pub, een band genaamd The Killer Bananazz speelde. Deze vier heren speelden lekkere surf muziek, en toen we binnenkwamen waren ze net aan het opzetten, dus we konden het hele optreden van dichtbij meemaken. We bestelden een pint Strongbow cider en een pint Guinness (vakantieherinneringen), en gingen vlakbij het podium zitten.
Na afloop kocht ik een cd van ze, want het was een ontzettend leuk optreden, en namen we de fiets weer naar huis. Volgend jaar weer!!!

Deel dit met je vrienden:
  • Print
  • Hyves
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • Add to favorites