Afgelopen weekend heeft in Maastricht weer het culturele festival Het Parcours plaatsgevonden. Overal in de binnenstad en Wyck waren er podia opgebouwd, waar theatergroepen, muzikanten, bandjes en andere artiesten hun optredens deden.
Aangezien het weer best lekker was, en we toch niets beters te doen hadden (nou ja, niet leuker dan live muziek gaan beluisteren in ieder geval), zijn we (Denise, Pascal, Marcel en ik) de stad ingefietst om wat cultuur te snuiven.


We begonnen bij het Onze-Lieve-Vrouwenplein, waar een viertal heren en 1 dame in kilt stonden te drummen met allemaal ingestudeerde ingewikkelde figuren. Leuk om te zien. Daarna zijn we bij Café De Belsj buiten gaan luisteren naar de mergelrockband familie Fransen, gevolgd door de jazzy funkband Del Foob. Ik moet zeggen dat die band zeer de moeite waard was, lekkere funky muziek, geweldige keyboardklanken met spetterende trompet en saxofoonsolo’s, en knallende gitaren.

Na hun optreden hebben we het Amorsplein opgezocht om te luisteren naar de 60’s rock’n’roll band The Regulars. Die zouden 40 minuten spelen, waarna de zoveelste sambaband 20 minuten hun trommels zouden slaan. Helaas voor hen viel de rock’n’roll van The Regulars wat meer in de smaak (mede omdat vóór hun al de sambaband Segura had gespeeld), en de zanger had in zijn enthousiasme moeite met stoppen, en maakte uiteindelijk een heel uur vol.

The Regulars werden gevolgd door Maze, een jongerenbandje dat alternatieve rock speelde. Na een paar nummers besloten we een broodje te gaan eten, en daarna te gaan kijken naar Dieter Koblenz, vlakbij filmtheater Lumière. Helaas brengt Dieter iedere keer hetzelfde repertoire, dus hadden we het na “17 Jahr, blondes Haar”, “Der Letzte Sirtaki” en “Griechischer Wein” wel weer gezien, en gingen we naar het Vrijthof om nog een stukje Postman mee te pikken. Inmiddels was het een uur of zeven, en moesten we toegeven dat we toch wel een beetje gaar waren…
Thuis nog lekker op de bank wat dvd gekeken en bijgekomen. Weer een leuk weekend achter de rug!

Deel dit met je vrienden:
  • Print
  • Hyves
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • Add to favorites