Een paar weken terug alweer heb ik meegedaan aan een wijnproefavond. Ik ben geen echte wijndrinker, ik ben meer een bierman, maar omdat het georganiseerd was door leden van mijn harmonie, was het zowieso al erg gezellig, dus ging ik vol goeie moed op de fiets naar ‘De Burcht’ in Heer, waar het feest gehouden zou worden.

Paul Frijns, de organisator, had besloten een thema aan het gebeuren te verbinden, namelijk ‘Ridders en Jonkvrouwen’. We kregen pas de dag van het feest te horen waar we moesten zijn. Gewapend met een plastic kinderschild en zwaardje, en een veel te kleine cape, stond ik op het afgesproken tijdstip voor de ingang van de Burcht. Niemand te zien in ridderkostuum… Toch maar eens een medeproever gebeld. Camille en Olaf waren onderweg, Marc werd net gebracht, en iets later kwam de rest gelukkig ook. Ik moet zeggen dat we heel creatieve mensen in de harmonie hebben zitten, want de ridderkostuums waren van hoog niveau. Zilverfolie autoruitschermen, kartonnen Hoegaarden six-pack verpakkingen, vuilniszakken en houten zwaarden waren omgetoverd tot niet van echt te onderscheiden ridderpakken. Paul spande de kroon met een heuse maliënkolder en een echt middeleeuws samuraizwaard, uit Winterland.
De uiteindelijke plek des onheils was het buitenterras van de Burcht, waar de gewone gasten ons nakeken alsof we een vrijgezellenfeest hadden. Onze gastheer Tom presenteerde ons verschillende witte en rode wijnen, bubbeltjeswijn en dessertwjin. Tussendoor kregen we bijzondere hapjes voorgeschoteld zoals pâté de foie gras brûlée, tortellini van garnalen en andere moeilijk uitspreekbare gerechten. Gecombineerd met de wijnen zorgde dit voor een bijzondere smaakervaring. En hoe meer er geproefd werd, hoe gezelliger het werd, getuige de foto’s ;).

Deel dit met je vrienden:
  • Print
  • Hyves
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • Add to favorites