Afgelopen maand heb ik een aantal leuke films bezocht in de bioscoop:

Pan’s Labyrinth, Spiderman 3, The Reaping en aankomend weekend Pirates of the Caribbean 3: at world’s end… Lees mijn reviews.

De eerste was “Pan’s Labyrinth” die draaide in filmtheater Lumière in Maastricht, een leuke kleine filmhuisbioscoop, die de wat minder commerciële films draait. Pan’s Labyrinth gaat over de burgeroorlog in Spanje ten tijde van het regime van Franco, 1944, waarbij een vrouw en haar dochter worden gevolgd, die bij de man van de vrouw intrekken. Deze man is kapitein in het leger, en spoort in naam van Franco rebellen op. Hij blijkt echter een vreselijke sadist, en het meisje dat de hoofdrol speelt wil niets met hem te maken hebben. Zij zoekt toevlucht in haar fantasie, en ontdekt in het bos achter de boshut, waar de kapitein en zijn eenheid bivakkeren, een Labyrinth. In dit labyrinth vindt zij een Faun, een half mens, half bok, zoals de mythologische bosgod Pan, die haar vertelt dat ze een prinses is uit een ondergronds rijk. Ze moet van de Faun 3 proeven ondergaan om weer tot dit rijk te mogen terugkeren.

De tweede film was Spiderman 3, bezocht in Euroscoop Lanaken. Alweer het derde deel in de Spiderman reeks, en nog altijd even spectaculair. Het verhaal gaat door waar de vorige twee zijn opgehouden, en er worden drie nieuwe vijanden geïntroduceerd: de New Goblin, Sandman en Venom. De kenner van de strip zal deze film ook waarderen, maar ook voor de niet-kenner is dit een spannende, onderhoudende actiefilm. Kijk wel ook eerst even deel 1 en 2.

De derde film die ik bezocht heb, was The Reaping. Deze keer in bioscoop Minerva te Maastricht, die helaas nog altijd erg weinig beenruimte heeft (ik heb gehoord dat dit zal worden verholpen door een verbouwing…).
Een erg spannende occulte film, met een aantal goeie horror-momenten. Het gaat over een dorpje dat gelpaagd wordt door vreemde gebeurtenissen, die erg veel lijken op de 10 bijbelse plagen. Daarom wordt de hulp ingeschakeld van een specialiste die schijnbare “wonderen” wetenschappelijk verklaart. Eenmaal in het dorp lijkt alles er echter op dat dit wel eens the real thing zou kunnen zijn… Aanrader!

En aanstormend weekend ben ik van plan te gaan kijken naar Pirates of the Caribbean 3: at world’s end. Ditmaal in bioscoop Foroxity te Geleen. Geweldige bioscoop trouwens. Dus nog snel even deeltjes 1 en 2 kijken op dvd thuis…

Deel dit met je vrienden:
  • Print
  • Hyves
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • Add to favorites